Skillnad på Babydoll och chemise

För de allra flesta kvinnor oavsett ålder känns det naturligt att klä sig stiligt, moderiktigt, feminint och självklart bekvämt. Detta görs oftast för att man ska känna sig självsäker och ge ett vackert och imponerande intryck på andra människor. Ett kvalitetsmässigt bra tillverkat plagg med underkläder kan uppfylla just detta. Detta kan verkligen få varje kvinnan som bär underkläderna att känns sig snygg och riktigt självsäker. Numer finns det flera olika underkläder och accessoarer till kvinnor så att man kan välja något som passar sin egen stil och den känsla man vill förmedla. Två riktigt populära underklädesplagg och som båda är linnen och i grund och botten är babydoll och chemise.

Svart babydoll

Formen på dessa plagg

En babydoll är vanligtvis kort, ärmlöst nattlinne med små axelremmar. Dessa axelremmarn ligger vanligvis tätt intill kroppen vid bysten. Den skall nästan pressa ihop lite mer runt midjan och sedan går den mer luftigt kring kroppen från det, ned till att den slutar. Denna formen är till för att ge ett sexigt intryck. En chemise är också oftast designad helt utan ärmar och har också små axelremmar, men går rent allmänt tätare intill kroppen, både kring bysten mage och höfterna.

Längd

Den största skillnaden på dessa klädesplagg är längden. En babydoll når normalt sett bara till övre delen av låren. En babydoll skall givetvis användas med matchande trosor. En chemise kan vara både lång och kort. Slutet på den kan vara vid över låren, som hos babydollen, eller nå hela vägen till vaderna och givetvis allt där emellan.

Material

Chemisens historia sträcker sig hela vägen till Europas medeltid. Vid den tiden var en chemise tillverkat av kraftigt linne, kan du ens föreställa dig hur okomfortabelt det måste ha varit? Kvinnor bar detta plagg oftast hela dagarna, vilket måste ha resulterat i en massa kliande och inte direkt en känsla av bekvämlighet. Idag tillverkar man inte det längre varken babydolls eller chemises av linne, det är ett alldeles för obekvämt att vistas i, Linne passar sig inte i sexiga underkläder heller. Vi använder istället mjuka följsamma material som chiffong och spets. Silke och satin är andra vanliga material till ändamålet att göra mjuka sexiga underkläder av. Underkläderna för dam pyntas också ofta med olika dekorativa detaljer som pärlor och strass.

Likheter mellan underkläder som tillverkas idag

I dagens marknad finns det en uppsjö olika underkläder, chemise och babydolls är bara två exempel av underkläder. Och även om skillnaderna mellan två plagg kan vara hyfsat stora går de under samma kategori på grund av att den huvudsakliga designen är ganska lik. Detta gör så att om du inte är extremt insatt, alltså en helt vanlig konsument så kan det vara svårt att se skillnaderna. Vissa typer av nattkläder ser ut som nattlinnen, nattlinnen är nära besläktade med en chemise (om det nu nästan inte är ett nattlinne), vissa typer av chemise bärs under klänningar. Vissa korta negligéer, även om de normalt sett är lite längre, kan se nästan precis ut som babydolls. Vi på korsetten.se säljer massor av olika modeller på chemise, babydolls och andra sexiga underkläder för dam (kvinnor).

Detta inlägg är publicerat i Bröllop och taggat , , . Bokmärk permalänken.