Underkläder till ditt bröllop

Även om dina underkläder inte syns, betyder det inte att underkläderna inte har något att göra med hur du framstår som brud på din bröllopsdag. Rätt underkläder kan både lyfta och dämpa, framhäva och dölja, precis där man tycker att det finns behov för det samt att du får en känsla av att du även är välklädd under bröllopsklänningen.

Troskant finns det bot mot!
När det gäller trosor, är det i stort sett stringtrosor som gäller. Med den här typen av trosa syns garanterat ingen troskant som förstör det där silkesblanka intrycket av klänningen men de absolut säkraste för att det absolut inte skall synas någon kant är det C-string som gäller. Även boxertrosor kan vara läckra under bröllopsklänningen, de är ett bra alternativ för de brudar som inte tycker att stringtrosor är särskilt komfortabla. Stringtrosor C-string och boxertrosor är först och främst ett måste om klänningen du valt är mjukt och åtsittande. Om klänningen inte sitter åt, kan du välja mellan flera olika trosmodeller och behöver inte lägga någon vikt på att dölja en eventuell troskant som kan uppstå.

Bh:ar i alla former
Storleken är en sak, en annan är vilken typ av bh du väljer. Det finns mycket fint att välja mellan, och oavsett vilken typ av klänning du väljer, finns det alltid en bh som är perfekt under. Har du valt en klänning med halterneck, finns en hel uppsjö av bh:ar som man fäster i nacken. Eventuellt kan axelbanden tas av och den kan användas utan. Och var inte orolig, den ramlar inte av! En halterneck bh kan även hjälpa dig med en aldrig så liten klyfta. En såkallad balconette bh lyfter brösten först och främst uppåt. På den här modellen sitter axelbanden långt ut på axlarna vilket ger urringningen en fyrkantig form. Balconette passar perfekt till klänningar av empirmodell.

Har du bestämt dig för en axelbandslös eller en klänning med öppen rygg finns det såklart även bh:ar utan axelband. Med självfästande insida och frontknäppning sitter bh:n där den ska. Vill du ha en framdel à la Dolly Parton kan en fodrad bh, självklart med push- up effekt göra jobbet. Den både lyfter bysten uppåt och ihop, vilket ger en beundransvärd klyfta. Behöver du lite hjälp med att fylla ut klänningen ordentligt, kan du ta hjälp av en bh fylld av olja eller gel. De här bh:arna är fyllda av gelé, babyolja eller luft, vilket ger en riktigt effektfull push-up effekt.

Om du tvärtom känner att du har lite för framträdande framparti, kan bh modellen minimizer vara lösningen för dig. En minimizer fördelar brösten i en större och plattare form, så att de ser mindre ut. En sådan bh kan reducera en kupstorlek.

Dubbla bröst är inte vackert!
Många kvinnor  köper tyvärr bh i fel storlek. Detta kan man ofta se genom att brösten buktar ut över bh-kupan. Detta ser aldrig speciellt läckert ut, speciellt inte under en drömklänning. Om du köper din bh i en specialbutik, får du som regel väldigt bra hjälp. Men du kan givetvis själv mäta dig fram till rätt storlek på kupan på egen hand.

Det är två mått som du ska förhålla dig till. Det första är runt kroppen, alltså under brösten. Det andra är runt själva brösten, alltså över bröstvårtorna. Hemligheten ligger i skillnaden mellan de två måtten. Du drar det första talet från det andra, och får rätt kup storlek.

• A-kupa: Skillnad 12,5 cm
• B- kupa: Skillnad 15 cm
• C- kupa: Skillnad 17,5 cm
• D- kupa: Skillnad 20 cm
• E-kupa: Skillnad 22,5 cm

Skinande vackra ben i nylonstrumpor
När det kommer till nylonstrumpor, är det vita skinande silkesstrumpor eller nylonstrumpor som gäller för bruden, om man valt en vanlig traditionell vit bröllopsklänning. Har man valt en annan typ av klänning finns det läckra strumpor i alla färger att välja mellan. Som regel brukar stay-ups eller strumpor med strumpebandshållare föredras. Det är något speciellt med silkesstrumpor och det finns inte många anledningar där det är naturligt att välja något som känns så lyxigt mot kroppen. Men på din bröllopsdag kan du njuta av den behagliga känslan av att bära något så lyxigt och lent mot huden. Tillsammans med vackra underkläder gör även strumporna sitt till att du känner dig som allra vackrast.